Χοιρινή τηγανιά με πατάτες, θυμάρι και γιαούρτι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε μικρούς κύβους

2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 δαφνόφυλλα

1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

700 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους περίπου 1,5 εκ.

1/3 φλ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. θυμάρι

300 γρ. γιαούρτι 2%, Total

1/2 ματσάκι μαϊντανό, τα φυλλαράκια και τα τρυφερά κοτσάνια ψιλοκομμένα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν (όχι να λιώσουν) και τις στραγγίζουμε.
2 Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τους κύβους από το ψαρονέφρι, το κρεμμύδι, τη δάφνη, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
3 Σοτάρουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας.
4 Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 1/3 φλ. νερό
5 Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. Το ψαρονέφρι πρέπει να έχει γίνει. Αν δεν έχει μαγειρευτεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι και συνεχίζουμε για λίγο το μαγείρεμα.
6 Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο σκεύος τις πατάτες και το γιαούρτι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ απαλά.
7 Αφαιρούμε τη δάφνη, προσθέτουμε το θυμάρι και το μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος