Για το μαρινάρισμα:
2 κιλά σπάλα χοιρινή, ανοιγμένη για γέμισμα
1/2 φλ. παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά
1 κ.σ. μπούκοβο
1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
Για τη σύνθεση:
10 ξερά δαμάσκηνα, κομμένα σε κομμάτια
20 κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα
70 γρ. κουκουνάρι
300 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λωρίδες
400 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1/2 φλ. μέλι
1/2 φλ. μουστάρδα
1/2 φλ. παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ματσάκι θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
1/2 ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
2 ποτήρια λευκό κρασί
3 ποτήρια νερό
200 γρ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι