Χοιρινό με παντζάρια γιαχνί

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

110΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινό σπάλα (χωρίς κόκκαλο), σε μικρά κομμάτια

½  φλ. ελαιόλαδο

½ φλ. ξηρό λευκό κρασί

1 μέτριο  κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο, τεμαχισμένες

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια

μερικά κλωναράκια σέλινο (όχι φύλλα, μόνο τα κοτσάνια)

1 πατάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια

2 κ.σ. Tabasco, Sriracha

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

2-3 κόκκους μπαχάρι

500 γρ. παντζάρια μαγειρεμένα στον ατμό, τεμαχισμένα

½  ματσάκι άνηθο

100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το χοιρινό. Ροδίζουμε καλά το χοιρινό, γυρνώντας συχνά για να μην αρπάξει. Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
2 Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αφήνουμε να μαραθούν μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το σέλινο, την πατάτα, το Tabasco, αλάτι, λίγο πιπέρι και το μπαχάρι.
3 Ρίχνουμε ζεστό νερό, μέχρι να σκεπάσει όλα τα υλικά και μαγειρεύουμε για 90 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
4 Ανοίγουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε τα παντζάρια και λίγο ζεστό νερό ακόμα. Σβήνουμε το φαγητό μετά από 3 λεπτά.
5 Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε με μία κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι στο κάθε πιάτο.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος