Χωριάτικη κιμαδόπιτα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

120΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

9

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

6 φύλλα, πραδοσιακά

120 γρ. βούτυρο

300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

200 γρ. mozzarella,τριμμένη, Arla

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 φλ. σταφίδες μαύρες

1 φλ. μαύρη ζάχαρη

¼ φλ. ξύδι

¼ φλ. μηλόξυδο

½ κ.τ.γ. γαρύφαλο

½ κ.τ.γ. μοσχοκάρυδο

½ κ.τ.γ. κανέλα

½ κ.τ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

2 κ.τ.σ. ρούμι

 

Για τα φύλλα:

60 γρ. βούτυρο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Τοποθετούμε τον κιμά και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
2 Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλυφθεί και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη μοτσαρέλα.
3 Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ώστε να σιγοβράσει για 1 ώρα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
4 Όταν είναι έτοιμο το μίγμα κιμά, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε σε ένα στρογγυλό ταψί τα μισά φύλλα για την πίτα, αφού τα έχουμε αλείψει με το βούτυρο.
5 Ρίχνουμε σιγά σιγά το μίγμα κιμά προσέχοντας να απλωθεί ομοιόμορφα παντού. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα αλείψουμε ένα ένα με το βούτυρο.
6 Χαράσσουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200-250 βαθμούς για 1 ώρα. Σερβίρουμε ζεστή.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος