02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. |
2 | Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. |
3 | Προσθέτουμε το μπέικον και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει, αλλά να μη γίνει τραγανό. |
4 | Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το μπέικον σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη. |
5 | Βάζουμε τις πατάτες στο τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά, ανακινώντας το τηγάνι κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ομοιόμορφα. |
6 | Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τις πατάτες στο πιάτο με το μπέικον και αφήνουμε στην άκρη. Αφαιρούμε το λίπος από το τηγάνι και το πετάμε. |
7 | Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, ρίχνουμε τα αβγά, το γάλα, 1/2 κ.γ. αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε με ένα πιρούνι. |
8 | Βάζουμε το βούτυρο στο πυρίμαχο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα αβγού στο ζεστό τηγάνι. |
9 | Απλώνουμε το μπέικον, τις πατάτες και το τυρί ομοιόμορφα πάνω από τα αβγά και βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο για 8 περίπου λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αβγά. |
10 | Αφαιρούμε την ομελέτα από το φούρνο, τη μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, γαρνίρουμε με μαϊντανό, την κόβουμε στα δύο και τη σερβίρουμε ζεστή. |