Χωριάτικη Pita Pocket

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

4 Pita Pocket, Κρις-Κρις

2 πατάτες

αλάτι

πιπέρι

κρεμύδι, αποξηραμένο

σκόρδο, σκόνη

4 αυγά

250 γρ. φέτα

10 φύλα μαρούλι, ψιλοκομμένο

1 ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες

1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες. Τρίβουμε στο τρίφτη. Τοποθετούμε τις τριμμένες πατάτες σε μια πετσέτα κουζίνας και στύβουμε καλά για να φύγουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά γίνεται. Ρίχνουμε στις στυμμένες πατάτες αποξηραμένο κρεμμύδι και σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
2 Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Πλάθουμε σε τις πατάτες σε ακανόνιστο σχήμα και τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
3 Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά προσθέτοντας το γάλα. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και τα ανακτεύουμε απαλά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα τα αυγά σπάμε μέσα τη φέτα και ανακατεύουμε για λίγο ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά
4 Ανοίγουμε τη pita pocket και τοποθετούμε μέσα το μαρούλι, τα αυγά με τη φέτα που έχουμε ετοιμάσει, τα κεφτεδάκια πατάτας, τη ντομάτα και το κρεμμύδι. Σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος