Χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια και παπαρουνόσπορο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

65΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μικρά κυβάκια

1 μέτριο αγγούρι, κομμένο σε μικρά κυβάκια

220 γρ. ρεβίθια χονδρά

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

15 ντοματίνια, κομμένα στα δύο

1 κ.γ. παπαρουνόσπορο

½ ματσάκι μαϊντανό

 

Για τη βινεγκρέτ:

2 κ.γ. ελαιόλαδο

1 λεμόνι, χυμός

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς για τουλάχιστον 12 ώρες, ώστε να είναι ελαφρώς μαλακά την επόμενη μέρα.
2 Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε για 60 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε στην άκρη.
3 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την πιπεριά, το αγγούρι, τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
4 Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε ελαφρά με σύρμα.
5 Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε περισσότερο, αν χρειάζεται.
6 Ρίχνουμε στη σαλάτα τον παπαρουνόσπορο και τα φύλλα μαϊντανού και ανακατεύουμε απαλά.
7 Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 60 λεπτά, ώστε να ενωθούν καλύτερα οι γεύσεις.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος