02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς για τουλάχιστον 12 ώρες, ώστε να είναι ελαφρώς μαλακά την επόμενη μέρα. |
2 | Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε για 60 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την πιπεριά, το αγγούρι, τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. |
4 | Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε ελαφρά με σύρμα. |
5 | Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε περισσότερο, αν χρειάζεται. |
6 | Ρίχνουμε στη σαλάτα τον παπαρουνόσπορο και τα φύλλα μαϊντανού και ανακατεύουμε απαλά. |
7 | Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 60 λεπτά, ώστε να ενωθούν καλύτερα οι γεύσεις. |