Χριστουγεννιάτικο ριζότο με κάστανα, σταφίδες και ρόδι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

4 κ.σ. βούτυρο

4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

2 κρεμμύδια, πολτοποιημένα

1 ½ κούπα ρύζι για ριζότο, Agrino

2 ½ κούπες ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

¼ κ.γ. αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 ½ σταφίδα

1 ½ ρόδι

1 ½ κάστανα

1 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά – άνηθος, μαϊντανός, ψιλοκομμένα

1 ½ κούπα παρμεζάνα, τριμμένη

παρμεζάνα, επιπλέον για σερβίρισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι με καπάκι σε μέτρια φωτιά.
2 Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν, για 1-3 λεπτά.
3 Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, μαγειρεύοντας μέχρι να αρχίσει το ρύζι να γίνεται διαφανές, για 2 λεπτά.
4 Προσθέτουμε τα κάστανα, τις σταφίδες, το ζωμό, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο και δυναμώνουμε τη φωτιά για να βράσει, ανακατεύοντας.
5 Βάζουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, για 10 περίπου λεπτά.
6 Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ρόδι, 1 κούπα παρμεζάνα, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
7 Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με επιπλέον παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι.
Δημήτρης Σκαρμούτσος