01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι με καπάκι σε μέτρια φωτιά. |
2 | Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν, για 1-3 λεπτά. |
3 | Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, μαγειρεύοντας μέχρι να αρχίσει το ρύζι να γίνεται διαφανές, για 2 λεπτά. |
4 | Προσθέτουμε τα κάστανα, τις σταφίδες, το ζωμό, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο και δυναμώνουμε τη φωτιά για να βράσει, ανακατεύοντας. |
5 | Βάζουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, για 10 περίπου λεπτά. |
6 | Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ρόδι, 1 κούπα παρμεζάνα, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. |
7 | Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με επιπλέον παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι. |