01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις σταφίδες, τους χουρμάδες, τα κεράσια, τα cranberries, τον ανανά, τις φλούδες φρουτων, το μπράντυ και το ξύσμα πορτοκαλιού. |
2 | Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 2 μέρες να εμποτιστούν. Φροντίζουμε να ανακατεύουμε μερικές φορές στο διάστημα των 2 ημερών. |
3 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C. |
4 | Βουτυρώνουμε ελαφρώς μία φόρμα για κέικ 22 εκ και απλώνουμε 3 στρώσεις αντικολλητικού χαρτιού στη βάση και περιφερειακά. |
5 | Με ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. |
6 | Προσθέτουμε τα αβγά, ένα ένα, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα βουτύρου στο μείγμα φρούτων και ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθούν. |
7 | Προσθέτουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. |
8 | Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα του κέικ και λειαίνουμε την επιφάνεια. Τοποθετούμε τα αμύγδαλα και τα κεράσια στην κορυφή του κέικ. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε , για 2 ώρες και 40 λεπτά -3 ώρες. |
9 | Περιχύνουμε το ζεστό κέικ με 2 κ.σ. μπράντυ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε. Διακοσμούμε το κέικ με χριστουγεννιάτικο διάκοσμο. |