Χριστουγεννιάτικο κέικ με αποξηραμένα φρούτα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

210΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

20

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

3 φλ (510 γρ) σταφίδες

1 1/2 φλ (265 γρ) μαύρη σταφίδα

1 φλ (155 γρ) κορινθιακή σταφίδα

1 φλ (150 γρ) χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένοι

100 γρ. κόκκινα κεράσια γλασέ, χωρίς κουκούτσι,τεμαχισμένα

1/2 φλ (75 γρ) αποξηραμένα cranberries

1/2 φλ (75 γρ) αποξηραμένος ανανάς, ψιλοκομμένος

1/4 φλ (50γρ) αποξηραμένες φλούδες φρούτων

3/4 φλ (185 ml) μπράντυ + 2  κ.σ. μπράντυ

2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

βούτυρο, λιωμένο, για το ταψί

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. καστανή ζάχαρη

4 αβγά

2 φλ. (300 γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για γλυκά

ρόδι, για διακόσμηση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις σταφίδες, τους χουρμάδες, τα κεράσια, τα cranberries, τον ανανά, τις φλούδες φρουτων, το μπράντυ και το ξύσμα πορτοκαλιού.
2 Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 2 μέρες να εμποτιστούν. Φροντίζουμε να ανακατεύουμε μερικές φορές στο διάστημα των 2 ημερών.
3 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C.
4 Βουτυρώνουμε ελαφρώς μία φόρμα για κέικ 22 εκ και απλώνουμε 3 στρώσεις αντικολλητικού χαρτιού στη βάση και περιφερειακά.
5 Με ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
6 Προσθέτουμε τα αβγά, ένα ένα, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα βουτύρου στο μείγμα φρούτων και ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθούν.
7 Προσθέτουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
8 Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα του κέικ και λειαίνουμε την επιφάνεια. Τοποθετούμε τα αμύγδαλα και τα κεράσια στην κορυφή του κέικ. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε , για 2 ώρες και 40 λεπτά -3 ώρες.
9 Περιχύνουμε το ζεστό κέικ με 2 κ.σ. μπράντυ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε. Διακοσμούμε το κέικ με χριστουγεννιάτικο διάκοσμο.
Δημήτρης Σκαρμούτσος