02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι. |
2 | Χωρίζουμε τα πλοκάμια, τα τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη σαν λουκάνικο, όσο πιο ίσια μπορούμε και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. |
3 | Κρατάμε το υπόλοιπο χταπόδι στην κατάψυξη για μία άλλη συνταγή. |
4 | Βγάζουμε από την κατάψυξη τα πλοκάμια που τυλίξαμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. |
5 | Βάζουμε τις φέτες του χταποδιού σε ένα μεγάλο μπολ. |
6 | Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, το μηλόξιδο, το κρεμμύδι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά. |
7 | Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί το χταπόδι για 1-2 ώρες. |
8 | Στο μεταξύ, σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, το σκόρδο, τα διάφορα πιπέρια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη. |
9 | Βγάζουμε από το ψυγείο το χταπόδι, το αφαιρούμε από τη μαρινάδα και τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. |
10 | Βγάζουμε από το ψυγείο το χταπόδι, το αφαιρούμε από τη μαρινάδα και τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. |
11 | Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε. |