01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για την κρέμα σοκολάτας: | Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη μισή ποσότητα ζάχαρης να ζεσταθούν. |
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με το κορνφλάουρ, το αλεύρι και την υπόλοιπη ζάχαρη. | |
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο - λίγο το μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς. | |
Όταν πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την τριμμένη κουβερτούρα, τη βανίλια και το βούτυρο και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. | |
Για την επικάλυψη: | Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και αφήνουμε στην άκρη. |
Για τα churros: | Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. |
Προσθέτουμε το αλεύρι, χαμηλώνουμε κι άλλο την ένταση της φωτιάς και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα συνέχεια μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη. | |
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 5 λεπτά. | |
Προσθέτουμε το αβγό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε δυνατά με έναν αβγοδάρτη. Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το σπορέλαιο να κάψει. | |
Βάζουμε το μίγμα για τα churros σε κορνέ, με ένα ψαλίδι κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαστουνάκια και κατευθείαν ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι. | |
Τηγανίζουμε 3-4 τεμάχια τη φορά για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη. | |
Με τρυπητά κουτάλα αφαιρούμε τα churros από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. | |
Για τη σύνθεση: | Βουτάμε τα churros στο μίγμα ζάχαρης κανέλας, φροντίζοντας να πάει παντού. Σερβίρουμε τα churros με την κρέμα σοκολάτας. |