Churros με κρέμα σοκολάτας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα σοκολάτας:

500 ml γάλα

125 γρ. ζάχαρη

4 αβγά, κρόκοι

2 κ.σ. κορνφλάουρ

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη

1 βανίλια, σε σκόνη

30 γρ. βούτυρο

 

Για την επικάλυψη:

100 γρ. ζάχαρη

1 κ.σ. κανέλα

 

Για τα churros:

250 ml νερό

55 γρ. βούτυρο ανάλατο

20 γρ. ζάχαρη

¼ κ.γ. αλάτι

150 γρ. αλεύρι

1 αβγό

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για την κρέμα σοκολάτας: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη μισή ποσότητα ζάχαρης να ζεσταθούν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με το κορνφλάουρ, το αλεύρι και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο - λίγο το μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την τριμμένη κουβερτούρα, τη βανίλια και το βούτυρο και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Για την επικάλυψη: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και αφήνουμε στην άκρη.
Για τα churros: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, χαμηλώνουμε κι άλλο την ένταση της φωτιάς και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα συνέχεια μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το αβγό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε δυνατά με έναν αβγοδάρτη. Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το σπορέλαιο να κάψει.
Βάζουμε το μίγμα για τα churros σε κορνέ, με ένα ψαλίδι κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαστουνάκια και κατευθείαν ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι.
Τηγανίζουμε 3-4 τεμάχια τη φορά για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
Με τρυπητά κουτάλα αφαιρούμε τα churros από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Για τη σύνθεση: Βουτάμε τα churros στο μίγμα ζάχαρης κανέλας, φροντίζοντας να πάει παντού. Σερβίρουμε τα churros με την κρέμα σοκολάτας.
Δημήτρης Σκαρμούτσος