Cupcake με καρότο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. τριμμένα καρότα

180 γρ. καστανή ζάχαρη

100 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως (κοσκινισμένο)

100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει (κοσκινισμένο)

2 αυγά

150 ml ηλιέλαιο

1 κ.γ. μαγειρικής σόδας

2 κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά (γαρύφαλλο, κανέλα, κάρδαμο, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ)

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

 

Για το γλάσο:

300 γρ. cream cheese

100 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. άχνη ζάχαρη (κοσκινισμένη)

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, τα ανάμεικτα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
2 Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το λάδι μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα υλικά που έχουμε ετοιμάσει στο μπολ.
3 Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα όλα τα υλικά και προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα.
4 Παίρνουμε 12 φόρμες για cupcakes και μοιράζουμε το μίγμα.
5 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C βαθμούς (στον αέρα) και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
6 Τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε μία σχάρα.
Για το γλάσο: Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ και προσθέτουμε το cream cheese, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια.
Χρησιμοποιούμε μία σπάτουλα ή ένα κορνέ γαρνιρίσματος για να τοποθετήσουμε το γλάσο πάνω στα κέικ.
Πασπαλίζουμε και γαρνίρουμε τα cupcakes με ξύσμα πορτοκαλιού ή καρότου.
Δημήτρης Σκαρμούτσος