01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, τα ανάμεικτα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού. |
2 | Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το λάδι μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα υλικά που έχουμε ετοιμάσει στο μπολ. |
3 | Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα όλα τα υλικά και προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα. |
4 | Παίρνουμε 12 φόρμες για cupcakes και μοιράζουμε το μίγμα. |
5 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C βαθμούς (στον αέρα) και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. |
6 | Τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε μία σχάρα. |
Για το γλάσο: | Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ και προσθέτουμε το cream cheese, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. |
Χρησιμοποιούμε μία σπάτουλα ή ένα κορνέ γαρνιρίσματος για να τοποθετήσουμε το γλάσο πάνω στα κέικ. | |
Πασπαλίζουμε και γαρνίρουμε τα cupcakes με ξύσμα πορτοκαλιού ή καρότου. |