Cupcake με κάστανο και espresso

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. κάστανα (προβρασμένα και αλεσμένα)

180 γρ. καστανή ζάχαρη

2 αυγά

100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει (κοσκινισμένο)

150 ml ηλιέλαιο

1 κ.γ. baking powder

100 γρ. ασπρισμένα και αλεσμένα αμύγδαλα

2 κ.σ. κακάο

1 κ.γ. κανέλα

2 κ.γ. esspreso, Hausbrandt

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

 

Για το γλάσο:

230 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

2 ½ φλ. άχνη ζάχαρη

1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 ½ κ.γ. σκόνη espresso, Hausbrandt

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα κάστανου (ή τα προ βρασμένα κάστανα που έχουμε αλέσει), τα αμύγδαλα, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κακάο.
2 Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα και προσθέτουμε, το λάδι και το αλεύρι με το baking powder.
3 Προσθέτουμε το μίγμα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα. Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια των cupcakes.
4 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα) και ψήνουμε για 18-20 λεπτά. Βγάζουμε τα μικρά κέικ από τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα.
Για το γλάσο: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη espresso με το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να διαλυθεί. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σκόνη espresso που έχουμε διαλύσει με τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το μίγμα μας.
Χρησιμοποιούμε μία σπάτουλα ή ένα κορνέ γαρνιρίσματος για να τοποθετήσουμε το γλάσο πάνω στα κέικ. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τα cupcakes με ξύσμα κουβερτούρας.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος