Cupcake με κάστανο και espresso

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

200 γρ.  κάστανα (προ βρασμένα και αλεσμένα) ή έτοιμη κρέμα κάστανου

180 γρ. καστανή ζάχαρη (αλεσμένη)

100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει (κοσκινισμένο)

100 γρ. ασπρισμένα και αλεσμένα αμύγδαλα

2 αβγά

150 ml ηλιέλαιο

2 κ.σ. κακάο

1 κ.γ. baking powder

1 κ.γ. κανέλα

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

 

Για το γλάσο:

230 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

2 ½ φλιτζάνια άχνη ζάχαρη

1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 ½ κ.γ. σκόνη espresso

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα κάστανου (ή τα προ βρασμένα κάστανα που έχουμε αλέσει), τα αμύγδαλα, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κακάο.
2 Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, το λάδι και το αλεύρι με το baking powder.
3 Προσθέτουμε το μίγμα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα. Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια των cupcakes.
4 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα) και ψήνουμε για 18-20 λεπτά. Βγάζουμε τα μικρά κέικ από τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα.
Για το γλάσο: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη espresso με το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να διαλυθεί. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σκόνη espresso που έχουμε διαλύσει με τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το μίγμα μας.
Χρησιμοποιούμε μία σπάτουλα ή ένα κορνέ γαρνιρίσματος για να τοποθετήσουμε το γλάσο πάνω στα κέικ. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τα cupcakes με ξύσμα κουβερτούρας.
Δημήτρης Σκαρμούτσος