01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα κάστανου (ή τα προ βρασμένα κάστανα που έχουμε αλέσει), τα αμύγδαλα, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κακάο. |
2 | Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, το λάδι και το αλεύρι με το baking powder. |
3 | Προσθέτουμε το μίγμα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα. Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια των cupcakes. |
4 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα) και ψήνουμε για 18-20 λεπτά. Βγάζουμε τα μικρά κέικ από τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα. |
Για το γλάσο: | Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη espresso με το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να διαλυθεί. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα. |
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σκόνη espresso που έχουμε διαλύσει με τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το μίγμα μας. | |
Χρησιμοποιούμε μία σπάτουλα ή ένα κορνέ γαρνιρίσματος για να τοποθετήσουμε το γλάσο πάνω στα κέικ. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τα cupcakes με ξύσμα κουβερτούρας. |