02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τα cupcakes: | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Σε ένα μπολ βάζουμε την πάστα αμυγδάλου και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2 περίπουλεπτά, μέχρι να πάρουμε ένα κοκκώδες μείγμα. |
Προσθέτουμε το ασπράδι αβγού και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να δέσει το μείγμα. Ρίχνουμε το γάλα και το λάδι και χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό. | |
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και 1/4 κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα. | |
Ρίχνουμε το μείγμα αλευριού στο μείγμα αμυγδάλου και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. | |
Μοιράζουμε τη ζύμη σε 24 μικρές θήκες για cupcakes, βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Ψήνουμε στους 175°C για 8 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. | |
Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στις θήκες και επάνω σε σχάρα για 5 λεπτά. Αφαιρούμε από τις θήκες και αφήνουμε στη σχάρα να κρυώσουν εντελώς. | |
Για το γλάσο: | Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα τυριού και το βούτυρο και χτυπάμε με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. |
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά. | |
Απλώνουμε σε κάθε cupcake 1 1/2 κ.γ. γλάσο. |