Cupcakes αμυγδάλου με γλάσο κρέμας τυριού

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50'΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

24

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για τα cupcakes:

70 γρ. πάστα αμυγδάλου

1/3 φλ. ζάχαρη

1 μεγάλο αβγό, ασπράδι

1/4 φλ γάλα με 2% λιπαρά

2 κ.σ. φυτικό λάδι

2/3 φλ. (85 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/4 κ.γ. αλάτι

 

Για το γλάσο:

80 γρ. cream cheese, Arla

1 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο

1 φλ. ζάχαρη άχνη

1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

μια πρέζα αλάτι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τα cupcakes: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Σε ένα μπολ βάζουμε την πάστα αμυγδάλου και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2 περίπουλεπτά, μέχρι να πάρουμε ένα κοκκώδες μείγμα.
Προσθέτουμε το ασπράδι αβγού και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να δέσει το μείγμα. Ρίχνουμε το γάλα και το λάδι και χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και 1/4 κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε το μείγμα αλευριού στο μείγμα αμυγδάλου και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε 24 μικρές θήκες για cupcakes, βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Ψήνουμε στους 175°C για 8 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στις θήκες και επάνω σε σχάρα για 5 λεπτά. Αφαιρούμε από τις θήκες και αφήνουμε στη σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Για το γλάσο: Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα τυριού και το βούτυρο και χτυπάμε με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά.
Απλώνουμε σε κάθε cupcake 1 1/2 κ.γ. γλάσο.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος