Cupcakes κολοκύθας στο Philips Airfryer HD9285/93

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

90΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για το πουρέ κολοκύθας:

1 κίτρινη κολοκύθα (2 κιλά)

2 κ.σ. βούτυρο

½ φλ. κρέμα γάλακτος

½ κ.γ. κανέλα

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, σκόνη

1 κ.γ. πιπέρι

αλάτι, κατά βούληση

 

Για τα cupcakes:

1 φλ. πουρέ κολοκύθας

200 γρ. αλεύρι

1 κ.γ. baking powder

2 αυγά

100 γρ. φέτα

½ φλ. γιαούρτι, στραγγιστό

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1/2 κ.γ. θυμάρι

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούλησ

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το πουρέ κολοκλυθας: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
Πλένουμε την κολοκύθα εξωτερικά με τρεχούμενο νερό. Αφαιρούμε το κοτσάνι και κόβουμε την κολοκύθα στη μέση.
Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τους σπόρους και ίνες από το εσωτερικό της κολοκύθας. Βάζουμε την κολοκύθα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος με τη σάρκα προς τα κάτω.
Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η σάρκα της κολοκύθας και να τρυπιέται με ένα πιρούνι.
Εντωμεταξύ, σε ένα μικρό μπολ βάζουμε την κανέλα, και το μοσχοκάρυδo να ενωθούν. Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε την κολοκύθα να κρυώσει αρκετά, ώστε να μπορούμε να την πιάσουμε με τα χέρια.
Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα της κολοκύθας από τη φλούδα. Βάζουμε τη σάρκα της κολοκύθας στον κάδο του μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει λείος πουρές.
Μεταφέρουμε το ζεστό πουρέ σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Για τα cupcakes: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά: αλεύρι, baking powder, πάπρικα, αλάτι, ρίγανη, πιπέρι.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα υγρά υλικά: τον πουρέ κολοκύθας, το γιαούρτι, τα αυγά, και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε.
Θρυμματίζουμε το τυρί και το προσθέτουμε στο μίγμα. Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης για muffins (ή με χαρτάκια για ψήσιμο σε αντικολλητική).
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. (Τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του μάφιν και αν βγει καθαρή είναι έτοιμα). Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα ξεφορμάρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος