01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθεραμίνουμε το φούρνο στους 175°C. Σε φόρμες για cupcakes, βάζουμε χάρτινες θήκες (24 θήκες). |
2 | Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μπέικιν σόδα, το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να δέσουν. Ρίχνουμε τα αβγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά. |
4 | Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα. |
5 | Στο μπολ με το βούτυρο προσθέτουμε μείγμα από το αλεύρι και μείγμα από την κρέμα γάλακτος εναλλάξ, χτυπώντας παράλληλα καλά σε χαμηλή ταχύτητα. |
6 | Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μακαρόν και τα μακαντέμια. Μοιράζουμε τη ζύμη στις θήκες για cupcakes. Ψήνουμε για 18-20 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. |
7 | Αφήνουμε τις φόρμες σε σχάρα για 5 λεπτά και μετά αφαιρούμε τα cupcakes και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. |
8 | Βάζουμε τον ανανά σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και εφαρμόζουμε ένα σχήμα μπροστά, κατά προτίμηση αστέρι. Πιέζουμε τη μύτη της σακούλας πάνω σε κάθε cupcake και γεμίζουμε με ανανά. |
9 | Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Προσθέτουμε το εκχύλισμα καρύδας. Σταδιακά προσθέτουμε και την άχνη ζάχαρη, χτυπώντας καλά. |
10 | Βάζουμε γενναιόδωρα σαντιγύ σε κάθε cupcake και πασπαλίζουμε με την ψημένη καρύδα. |