Donuts με γλάσο στο Philips Airfryer HD9285/93

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

190΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη των donuts:

280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

40 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

1/2 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 αυγό

120 γρ. γάλα, πλήρες

40 γρ. βούτυρο, λιωμένο

7 γρ. μαγιά ξηρή

 

Για το γλάσο:

250 γρ. ζάχαρη, άχνη

75 γρ. βούτυρο

4 κ.γ. γάλα

1 κ.γ. βανίλια

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη ζύμη των donuts: Προσαρμόζουμε το γάντζο της ζύμης στο μίξερ. Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
Σε ένα δοχείο προσθέτουμε το αυγό, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με μια μεβράνη. Αφήνουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί για 5 λεπτά.
Μεταφέρουμε τα υγρά υλικά μας στο κάδο του μίξερ. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα του κάδου μας.
Μεταφέρουμε τη ζύμη μας σε ένα γυάλινο σκεύος το οποίο έχουμε λαδώσει καλά. Σκεπάζουμε το σκεύος μας με διαφάνη μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες.
Όταν η ζύμη μας φουσκώσει, τη μεταφέρουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Με έναν πλάστη την ανοίγουμε χωρίς όμως να τη λεπτύνουμε πολύ.
Με ένα στρογγυλό τσέρκι ή αν δεν έχουμε, με ένα μεγάλο ποτήρι, κόβουμε τα donuts μας. Με ένα σφηνοπότηρο δημιουργούμε την εσωτερική τρύπα σε κάθε donut.
Αν μας περισέψει ζύμη τη πλάθουμε ξανά σε μια μπάλα και την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπσαμένη με μβράνη ξανά για 20 λεπτά τουλάχιστον. Μετά επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
Μεταφέρουμε τα donuts μας σε ένα μεγάλο ταχί που έχουμε στρώσει με λαδόκολα. Αν θέλουμε να πάρουν χρώμα τα donuts μας μπορούμε τα να αλείψουμε με λιωμένο βούτυρο.
Σκεπάζουμε τα donuts μας με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν για ακόμη 45 λεπτά.
Όταν τα donuts μας φουσκώσουν, τα τοποθετούμε στο Airfryer και ψήνουμε για 3 λεπτά στους 180°C.
Για το γλάσο: Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο σκεύος την άχνη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
Βουτάμε τα donuts μας στο γλάσο και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε μια σχάρα. Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος