02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τη ζύμη των donuts: | Προσαρμόζουμε το γάντζο της ζύμης στο μίξερ. Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. |
Σε ένα δοχείο προσθέτουμε το αυγό, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με μια μεβράνη. Αφήνουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί για 5 λεπτά. | |
Μεταφέρουμε τα υγρά υλικά μας στο κάδο του μίξερ. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα του κάδου μας. | |
Μεταφέρουμε τη ζύμη μας σε ένα γυάλινο σκεύος το οποίο έχουμε λαδώσει καλά. Σκεπάζουμε το σκεύος μας με διαφάνη μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες. | |
Όταν η ζύμη μας φουσκώσει, τη μεταφέρουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Με έναν πλάστη την ανοίγουμε χωρίς όμως να τη λεπτύνουμε πολύ. | |
Με ένα στρογγυλό τσέρκι ή αν δεν έχουμε, με ένα μεγάλο ποτήρι, κόβουμε τα donuts μας. Με ένα σφηνοπότηρο δημιουργούμε την εσωτερική τρύπα σε κάθε donut. | |
Αν μας περισέψει ζύμη τη πλάθουμε ξανά σε μια μπάλα και την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπσαμένη με μβράνη ξανά για 20 λεπτά τουλάχιστον. Μετά επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. | |
Μεταφέρουμε τα donuts μας σε ένα μεγάλο ταχί που έχουμε στρώσει με λαδόκολα. Αν θέλουμε να πάρουν χρώμα τα donuts μας μπορούμε τα να αλείψουμε με λιωμένο βούτυρο. | |
Σκεπάζουμε τα donuts μας με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν για ακόμη 45 λεπτά. | |
Όταν τα donuts μας φουσκώσουν, τα τοποθετούμε στο Airfryer και ψήνουμε για 3 λεπτά στους 180°C. | |
Για το γλάσο: | Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο σκεύος την άχνη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. |
Βουτάμε τα donuts μας στο γλάσο και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε μια σχάρα. Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε |