Δροσερή αγγουροσαλάτα με κοτόπουλο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

10΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο

3 κ.σ. ξύδι

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.γ. ρίγανη

½  κ.γ.αλάτι

¼  κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1 κ.γ. αποξηραμένος δυόσμος

3 μέτριου μεγέθους αγγούρια

½ κόκκινο κρεμμύδι

1 κοφτή κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθo

1 φλ. τριμμένη φέτα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προρεθρμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Κόβουμε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε λεπτές φέτες. Αλατίζουμε ελαφρά και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
3 Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι. Προσθέτουμε τον αποξηραμένο δυόσμο.
4 Επάνω στη μαρινάδα τοποθετούμε το κοτόπουλο που έχουμε ετοιμάσει.
5 Κόβουμε το αγγούρι και το κρεμμύδι με τη βοήθεια του κόφτη σπιράλ λαχανικών με 3 λεπίδες. Προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
6 Τοποθετούμε το κομμένο αγγούρι και κρεμμύδι πάνω από το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε λίγο πριν το σερβίρισμα.
Δημήτρης Σκαρμούτσος