Δροσερή σαλάτα καπριτσιόζα, κόκκινα φασόλια, ντοματίνια και σάλτσα εσπεριδοειδών

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

10΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα:

1 σαλάτα καπριτσιόζα, Φρεσκούλης

300 γρ. φασόλια κόκκινα, βρασμένα

200 γρ. ντοματίνια, κίτρινα, κομμένα στη μέση

200 γρ. ντοματίνια, κόκκινα, κομμένα στη μέση

 

Για τη βινεγκρέτ:

1/4 φλ. ελαιόλαδο

1/4 φλ. φυσικός χυμός πορτοκαλιού

1/4 φλ. χυμός λεμονιού

1/4 κ.γ. ζάχαρη

2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι λευκό

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βουληση

80 γρ. πεκορίνο, σε φλοίδες

3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα φασόλια, τα κόκκινα και τα κίτρινα ντοματίνια, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
2 Σε ένα μεγάλο βάζο με καπάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το λευκό βαλσάμικο ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
3 Σφραγίζουμε το βάζο με το καπάκι και ανακινούμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
4 Προσθέτουμε στο σκεύος με τα ντοματίνια τη σαλάτα καπριτσιόζα, περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά.
5 Σερβίρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα, ρίχνουμε διάσπαρτα τις φλοίδες πεκορίνο, το μαϊντανό, επιπλέον αλάτι αν θέλουμε, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος