02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις φακές για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. |
2 | Στραγγίζουμε τις φακές, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τις αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αποσύρουμε από το τηγάνι το σκόρδο και το λιώνουμε. |
4 | Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, το χυμό του λεμονιού, το σκόρδο, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα σκόρδου τις φακές όσο είναι ακόμα ζεστές. |
5 | Τις αφήνουμε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε στο μπολ με τις φακές το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, την κόκκινη πιπεριά, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε. |
6 | Πασπαλίζουμε με τη θρυμματισμένη φέτα και σερβίρουμε αμέσως σε πιατέλα. |