Δροσερή σαλάτα με φακές, ντοματίνια και σάλτσα σκόρδου

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. φακές χονδρές

1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο

3 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, Xriselia

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

1 λεμόνι,  χυμός

200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 κόκκινη πιπεριά, τεμαχισμένη

μία μεγάλη χούφτα κόλιανδρο, μόνο τα φυλλαράκια

200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη (προαιρετικά)

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις φακές για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
2 Στραγγίζουμε τις φακές, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τις αφήνουμε στην άκρη.
3 Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αποσύρουμε από το τηγάνι το σκόρδο και το λιώνουμε.
4 Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, το χυμό του λεμονιού, το σκόρδο, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα σκόρδου τις φακές όσο είναι ακόμα ζεστές.
5 Τις αφήνουμε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε στο μπολ με τις φακές το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, την κόκκινη πιπεριά, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
6 Πασπαλίζουμε με τη θρυμματισμένη φέτα και σερβίρουμε αμέσως σε πιατέλα.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος