Δροσερή σαλάτα με κοτόπουλο και σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1 συσκ. δροσερή σαλάτα, Φρεσκούλης

10 ντοματίνια

1 αγγούρι

1 κρεμμύδι

1/2 αβοκάντο

2 παξιμάδια

100 γρ. φέτα

 

Για το dressing:

1 φλιτζάνι ψητές κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, από βάζο

¼ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

3 κ.σ. λευκό ξύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

¼ κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Για το κοτόπουλο:

500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο

2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

1 κ.σ. ρίγανη

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. ξίδι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το dressing: Στο κάδο του μούλτι προσθέτουμε τις κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, τη καπνιστή πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι. Χτυπάμε πολύ καλά και μεταφέρουμε σε ένα σκεύος. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Για το κοτόπουλο: Σε ένα μικρό σκεύος προσθέτουμε 2 κ.γ. αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι και χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα το κοτόπουλο, το τοποθετούμε σε ένα ταχί στρωμένο με λαδόκολα. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 180°C.
Αποσύρουμε το κοτόπουλο από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μπουκιές.
Για τη σύνθεση: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα προσθέτουμε τη δροσερή σαλάτα.
Πλένουμε πολύ καλά τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση. Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και στη συνέχεια σε ροδέλες. Καθαρίζουμε το αγγούρι, το κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια σε μικρέ φέτες. Ψολοκόβουμε τη πιπεριά Φλωρίνης.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μας στη δροσερή σαλάτα, το dressing και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος