Δροσερό γλυκό με σπιτικό ζελέ δαμάσκηνο, σαντιγί και αμύγδαλα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

350΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά κόκκινα δαμάσκηνα

3 φύλλα ζελατίνης

50 γρ. ζάχαρη

250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη

200 γρ. άχνη ζάχαρη

1 κ.γ. χυμός λεμονιού

1 φλ. αμύγδαλα ανάλατα, θρυμματισμένα

50 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη

φύλλα βασιλικού για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Καθαρίζουμε, κόβουμε τα δαμάσκηνα στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.
2 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα δαμάσκηνα, τα καλύπτουμε με νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 περίπου λεπτά. Στραγγίζουμε.
3 Τοποθετούμε τα βρασμένα φρούτα λίγα-λίγα σε ένα τρυπητό και από κάτω βάζουμε ένα μπολ. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού πιέζουμε να βγει και να πέσει ο χυμός στο μπολ. Αφήνουμε κι άλλο να στραγγίσουν τα φρούτα για 30 περίπου λεπτά.
4 Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Βγάζουμε 400 γρ. χυμό από τα δαμάσκηνα, τον οποίο επιστρέφουμε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
5 Ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφού στραγγίσουμε καλά τις ζελατίνες, τις ρίχνουμε και αυτές στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε να διαλυθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
6 Γεμίζουμε κατά τα 2/3 4-6 μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το ζελέ.
7 Εντωμεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγί και έπειτα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, χτυπώντας για 1 λεπτό ακόμα.
8 Γεμίζουμε με τη σαντιγί τα ποτήρια με το ζελέ και από πάνω ρίχνουμε τα αμύγδαλα και την τριμμένη κουβερτούρα. Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος