01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Καθαρίζουμε, κόβουμε τα δαμάσκηνα στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. |
2 | Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα δαμάσκηνα, τα καλύπτουμε με νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 περίπου λεπτά. Στραγγίζουμε. |
3 | Τοποθετούμε τα βρασμένα φρούτα λίγα-λίγα σε ένα τρυπητό και από κάτω βάζουμε ένα μπολ. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού πιέζουμε να βγει και να πέσει ο χυμός στο μπολ. Αφήνουμε κι άλλο να στραγγίσουν τα φρούτα για 30 περίπου λεπτά. |
4 | Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Βγάζουμε 400 γρ. χυμό από τα δαμάσκηνα, τον οποίο επιστρέφουμε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. |
5 | Ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφού στραγγίσουμε καλά τις ζελατίνες, τις ρίχνουμε και αυτές στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε να διαλυθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά. |
6 | Γεμίζουμε κατά τα 2/3 4-6 μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το ζελέ. |
7 | Εντωμεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγί και έπειτα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, χτυπώντας για 1 λεπτό ακόμα. |
8 | Γεμίζουμε με τη σαντιγί τα ποτήρια με το ζελέ και από πάνω ρίχνουμε τα αμύγδαλα και την τριμμένη κουβερτούρα. Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε. |