01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τις κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, τα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι. |
2 | Σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να μαγειρευτούν εντελώς και να λιώσουν. Θέλουμε να κρατάνε λίγο. Αφήνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά στην άκρη. |
3 | Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά γαλοπούλας, μέχρι να αλλάξει χρώμα. |
4 | Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν για 2-3 λεπτά. |
5 | Προσθέτουμε νερό ώστε να σκεπαστεί ο κιμάς, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε το φαγητό για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά του. |
6 | Στα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε στο τηγάνι με τον κιμά τα σοταρισμένα λαχανικά, την κέτσαπ με βαλσαμικό ξίδι και ανακατεύουμε. |
7 | Εντωμεταξύ σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. |
8 | Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε αμέσως στο μείγμα του κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Γαρνίρουμε με φέτες κρεμμύδι και φρέσκα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε. |