Ελαφριά μακαρονάδα με κιμά γαλοπούλας, ντοματίνια και πιπεριές

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

3 κ.σ. ελαιόλαδο (1 κ.σ. + 2 κ.σ.)

2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε χοντρά μπαστουνάκια

2 πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε χοντρά μπαστουνάκια

200 γρ. ντοματίνια

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

500 γρ. κιμά γαλοπούλας

1 κ.σ. ντοματοπελτέ

½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο +  ½ επιπλέον, κομμένο σε φέτες, για γαρνιτούρα

1 σκελίδα σκόρδο , ψιλοκομμένη

½  κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο

½ κ.γ. κουρκουμά

2 κ.σ. κέτσαπ με βαλσαμικό ξίδι

500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι

φρέσκα φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τις κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, τα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι.
2 Σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να μαγειρευτούν εντελώς και να λιώσουν. Θέλουμε να κρατάνε λίγο. Αφήνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά στην άκρη.
3 Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά γαλοπούλας, μέχρι να αλλάξει χρώμα.
4 Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν για 2-3 λεπτά.
5 Προσθέτουμε νερό ώστε να σκεπαστεί ο κιμάς, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε το φαγητό για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά του.
6 Στα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε στο τηγάνι με τον κιμά τα σοταρισμένα λαχανικά, την κέτσαπ με βαλσαμικό ξίδι και ανακατεύουμε.
7 Εντωμεταξύ σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
8 Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε αμέσως στο μείγμα του κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Γαρνίρουμε με φέτες κρεμμύδι και φρέσκα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος