01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Πλένουμε πολύ καλά τις τσιπούρες και με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβουμε στη μέση κατά πλάτος. |
2 | Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με αλατοπίπερο να βράσει. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα ψάρια και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας αφαιρούμε τις τσιπούρες από την κατσαρόλα και τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. |
3 | Περνάμε το ζωμό των ψαριών από σήτα και τον επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σέλινο, το τζίντζερ, τον άνηθο, το μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. |
4 | Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, επιστρέφουμε τις τσιπούρες στην κατσαρόλα, αφήνουμε για ακόμη 2 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις και κατεβάζουμε από τη φωτιά. |
5 | Γαρνίρουμε με άνηθο και σερβίρουμε τη ψαρόσουπα ζεστή. |