Ελαφριά ψαρόσουπα με τσιπούρα και τζίντζερ

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 τσιπούρες  (400 γρ./τσιπούρα), καθαρισμένες

4 ποτήρια νερό

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι λευκό, κατά βούληση

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, σε ροδέλες

1 σέλινο, φύλλα και ρίζα, τεμαχισμένα

1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο + επιπλέον, για γαρνιτούρα

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 λεμόνι, χυμός

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Πλένουμε πολύ καλά τις τσιπούρες και με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβουμε στη μέση κατά πλάτος.
2 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με αλατοπίπερο να βράσει. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα ψάρια και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας αφαιρούμε τις τσιπούρες από την κατσαρόλα και τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
3 Περνάμε το ζωμό των ψαριών από σήτα και τον επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σέλινο, το τζίντζερ, τον άνηθο, το μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
4 Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, επιστρέφουμε τις τσιπούρες στην κατσαρόλα, αφήνουμε για ακόμη 2 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
5 Γαρνίρουμε με άνηθο και σερβίρουμε τη ψαρόσουπα ζεστή.
Δημήτρης Σκαρμούτσος