01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου, το μείγμα μυρωδικών, τις ελιές, το ελαιόλαδο και το νερό και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. |
2 | Ζυμώνουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία. Αφήνουμε 45 λεπτά να φουσκώσει και μετά την πιέζουμε. Ζυμώνουμε για άλλα 5-10 λεπτά και αφήνουμε πάλι να φουσκώσει για 30 λεπτά. |
3 | Την κάνουμε στρογγυλή και την αναποδογυρίζουμε σε μια αλευρωμένη πετσέτα. Αφήνουμε να γίνει διπλάσια σε όγκο. Όσο το ψωμί φουσκώνει για τρίτη φορά, βάζουμε ένα σκεύος με νερό στο κάτω μέρος του φούρνου. |
4 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί, πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο και βάζουμε τη ζύμη. |
5 | Ψήνουμε στους 230°C για 15 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 190°C και ψήνουμε για 30 ακόμα λεπτά. |