Ελιόψωμο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

165΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

1

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

3 φλ. αλεύρι για ψωμί

1 κ.γ. ενεργή ξηρή μαγιά

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

1 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου

1 κ.γ. μείγμα μυρωδικών (βασιλικός, δεντρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι)

1/2 φλ. μαύρες ελιές, τεμαχισμένες

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 1/4 φλ. χλιαρό νερό

1 κ.σ. καλαμποκάλευρο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου, το μείγμα μυρωδικών, τις ελιές, το ελαιόλαδο και το νερό και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
2 Ζυμώνουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία. Αφήνουμε 45 λεπτά να φουσκώσει και μετά την πιέζουμε. Ζυμώνουμε για άλλα 5-10 λεπτά και αφήνουμε πάλι να φουσκώσει για 30 λεπτά.
3 Την κάνουμε στρογγυλή και την αναποδογυρίζουμε σε μια αλευρωμένη πετσέτα. Αφήνουμε να γίνει διπλάσια σε όγκο. Όσο το ψωμί φουσκώνει για τρίτη φορά, βάζουμε ένα σκεύος με νερό στο κάτω μέρος του φούρνου.
4 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί, πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο και βάζουμε τη ζύμη.
5 Ψήνουμε στους 230°C για 15 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 190°C και ψήνουμε για 30 ακόμα λεπτά.
Δημήτρης Σκαρμούτσος