Εύκολα σοκολατένια cupcakes

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

10

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. μαύρη σοκολάτα (χαμηλής περιεκτικότητας σε κακάο), κομμένη σε μεγάλα κομμάτια

200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

200 γρ. καστανή ζάχαρη συν 3 κ.σ.

6 κ.σ. κακάο

150 ml ηλιέλαιο συν λίγο ακόμα για λάδωμα

284 ml ξινόκρεμα

2 αβγά

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τα cupcakes: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και βάζουμε σε μια θήκη για muffins και cupcakes 10 χάρτινες θήκες. Χτυπάμε σε έναν επεξεργαστή τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το ηλιέλαιο, 100 ml ξινόκρεμα, τα αβγά, τη βανίλια και 100 ml νερό.
Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και γρήγορα προσθέτουμε τα 100 γρ. σοκολάτας, που έχουμε χτυπήσει στον επεξεργαστή.
Χωρίζουμε το μείγμα στις 10 θήκες και ψήνουμε για 20 λεπτά - μέχρι να βγαίνει μια οδοντογλυφίδα καθαρή. Κρυώνουμε σε μια σχάρα.
Για την επικάλυψη: Βάζουμε την υπόλοιπη σοκολάτα, την κρέμα και 3 κ.σ. ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι. Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει και να μπορούμε να γλασάρουμε τα cupcakes.
Δημήτρης Σκαρμούτσος