Εύκολο τσιζκέικ με γιαούρτι και καραμελένια μήλα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο + 1 κ.σ. λιωμένο για τη βάση

3 μήλα κίτρινα, κομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια

1 φλ. ζάχαρη καστανή

1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1/3 κ.γ. κανέλα

1 πακέτο μπισκότα digestive

400 γρ. γιαούρτι 5%, ΦΑΓΕ Total

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τα μήλα και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα.
2 Προσθέτουμε το 1/2 φλ. ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα και να σκουρίνει το χρώμα τους. Με μία κουτάλα αφαιρούμε τα μήλα από το τηγάνι.
3 Ρίχνουμε στο τηγάνι την υπόλοιπη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να αρχίζει να πήζει η καραμέλα.
4 Επιστρέφουμε στο τηγάνι τα μήλα, την κανέλα, ανακατεύουμε ελαφρά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
5 Σε ένα μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα και όταν γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο σε ένα μπολ και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Με τα χέρια ανακατεύουμε απαλά το μίγμα και αφήνουμε στην άκρη.
6 Μοιράζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ποτήρια και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού πιέζουμε για να γίνει η στρώση ομοιόμορφη. Bάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
7 Στη συνέχεια βάζουμε σε κάθε ποτήρι 2 κ.σ. γιαούρτι, από πάνω 2 κ.σ. μήλα με σάλτσα καραμέλας και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος