Φακές με πικάντικο λουκάνικο και λαχανικά

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. φακές ψιλές

½ φλ. ελαιόλαδο

1 πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες

3 κ.σ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας, Γκρέκα

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

5 ποτήρια νερό

2 καρότα, κομμένα σε καρέ

1 κλωναράκι σέλερι, ψιλοκομμένο

1 φύλλο δάφνης

½ ματσάκι μαϊντανό

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε τις φακές, τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
2 Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το λουκάνινο, τον πελτέ ντομάτας , το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε.
3 Όταν ροδίσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο και τα 5 ποτήρια νερό.
4 Ρίχνουμε τις φακές, τα καρότα, το σέλερι και το φύλλο δάφνης, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
5 Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
6 Μαγειρεύουμε για άλλα 30 περίπου λεπτά.
7 Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος