02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Πλένουμε και ξεπλένουμε τις φακές. Τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με νερό για να βράσουν. |
2 | Μόλις βράσει το νερό χαμηλώνουμε την φωτιά έτσι ώστε να σιγοβράσουν για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε τις φακές πολύ καλά και τις επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και τις αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Σε μια μικρή λεκάνη προσθέτουμε το χυμό σταφυλιού, το ξίδι και τη μουστάρδα και χτυπάμε καλά με έναν αυγογδάρτη. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι μέχρι η σάλτσα να πήξει. Τέλος προσθέτουμε τη μέντα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. |
4 | Σε μια μεγάλη λεκάνη σερβιρίσματος τοποθετούμε τις φακές, τη ντομάτα, τη φέτα και το αγγούρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. |
5 | Περιχύστε αρχικά 1/4 της κούπας από την σάλτσα πάνω από την σαλάτα και σταδιακά προσθέτουμε όση από την υπόλοιπη σάλτσα θέλουμε. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε την λεκάνη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε. |