Φακές με σάλτσα από μέντα και σταφύλια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 κούπα φακές

2 κούπες νερό

½ κούπα αγγούρι, κομμένο σε μικρούς κύβους

1/3 κούπα ντοματάκια, ψιλοκομμένα

3 κ.σ. τυρί φέτα

1 κ.σ. αποξηραμένα φύλα μέντας, Μπαχαρικά Ήλιος

 

Για τη σάλτσα:

1/3 κούπας χυμό σταφυλιού

1/3 κούπας ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

½ κ.γ. μουστάρδα

1-2 κ.γ. αποξηραμένα φύλλα μέντας, Μπαχαρικά Ήλιος

Αλάτι

Πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Πλένουμε και ξεπλένουμε τις φακές. Τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με νερό για να βράσουν.
2 Μόλις βράσει το νερό χαμηλώνουμε την φωτιά έτσι ώστε να σιγοβράσουν για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε τις φακές πολύ καλά και τις επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και τις αφήνουμε στην άκρη.
3 Σε μια μικρή λεκάνη προσθέτουμε το χυμό σταφυλιού, το ξίδι και τη μουστάρδα και χτυπάμε καλά με έναν αυγογδάρτη. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι μέχρι η σάλτσα να πήξει. Τέλος προσθέτουμε τη μέντα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
4 Σε μια μεγάλη λεκάνη σερβιρίσματος τοποθετούμε τις φακές, τη ντομάτα, τη φέτα και το αγγούρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
5 Περιχύστε αρχικά 1/4 της κούπας από την σάλτσα πάνω από την σαλάτα και σταδιακά προσθέτουμε όση από την υπόλοιπη σάλτσα θέλουμε. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε την λεκάνη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος