Φάβα με ψητές γλυκοπατάτες και καραμελωμένα κρεμμύδια

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Φάβα, Agrino

2 κρεμμύδια

3 γλυκοπατάτες

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

1 κρεμμύδι

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. ζάχαρη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο, το 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο και το σκόρδο. Τσιγαρίζουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
2 Προσθέτουμε τη φάβα. Τσιγαρίζουμε για περίπου 2 λεπτά και προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο όσο να καλύψει τη φάβα και παραπάνω. Βράζουμε μέχρι να αφρίσει. Αφαιρόυμε τους αφρούς και στη συνέχεια αφήνουμε να βράσει για ακόμη 30 περίπου λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού.
3 Σε ένα ταψί προσθέτουμε τις 2 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους καθώς και τα 2 κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά ή έως ότου να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
4 Σε ένα μικρό τηγάνι τοποθετούμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει η σάλτσα.
5 Μόλις τα λαχανικά μας είναι έτοιμα τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα με τη φάβα. Με το ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε καλά.
6 Στο ίδιο ταψί προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα που έμεινε, καθαρισμένη και κομμένη και ψιλές ροδέλες. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο λεπτές έχουμε κόψει τις ροδέλες.
7 Σερβίρουμε τη φάβα σε βαθύ πιάτο με κρεμμύδι και συνοδεία από τις ψητές γλυκοπατάτες.
Δημήτρης Σκαρμούτσος