Φέτα σε φύλλο με μέλι και σουσάμι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

4 κομμάτια φέτα (70-100 γρ /κομμάτι), κομμένα σε τετράγωνα, πάχους 1 εκ.

4 φύλλα κρούστας

ελαιόλαδο για τηγάνισμα

2 κ.σ. σουσάμι, καβουρδισμένο

4 κ.σ. κλασσικό μέλι, Αττική

1 κ.σ. ξύδι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Στρώνουμε στον πάγκο 4 φύλλα κρούστας.
2 Βάζουμε κάθε κομμάτι φέτας στη μέση κάθε φύλλου.
3 Τυλίγουμε σαν ένα φάκελο και αφήνουμε στην άκρη.
4 Προσθέτουμε το μέλι, το ξύδι και 1 κ.σ. νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και τα βράζουμε, ανακατεύοντας.
5 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το φάκελο μέχρι να αρχίσουν τα φύλλα να ροδίζουν.
6 Αφαιρούμε από τη φωτιά, τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια, τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
7 Ρίχνουμε περίπου 1/2 κ.σ. σάλτσα στον καθένα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος