Fettuccine με μανιτάρια και τόνο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

4 λοβοί σκόρδου

1 κρεμμύδι, μεγάλο

200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

200 γρ. λευκός τόνος σε ηλιέλαιο, στραγγισμένος, Alelma

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1/4 κ.σ. ρίγανη

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

500 γρ. σάλτσα ντομάτας

1 κ.γ. ζάχαρη

250 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη + 80 γρ. για το σερβίρισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλες φέτες.
2 Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.
3 Προσθέτουμε στο τηγάνι το τόνο και τα μανιτάρια και τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το πιπέρι, το αλάτι, τη σάλτσα ντομάτας και τη ζάχαρη.
4 Αφήνουμε τη σάλτσα να ζεσταθεί και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ καλά και να αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη παρμεζάνα και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε να σιγοβράσει.
5 Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε αρκετό νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τα fettuccine και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
6 Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο ζυμαρικά, σάλτσα και τριμμένη παρμεζάνα.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος