01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τον κόλιανδρο, το κύμινο, το πιπέρι και το αλάτι και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το μείγμα τα φιλέτα της γαλοπούλας και από τις δύο πλευρές. |
2 | Κόβουμε κάθε στήθος σε τέσσερα κομμάτια, για να πάρουμε 12 συνολικά κομμάτια. Τυλίγουμε κάθε κομμάτι με μία φέτα μπέικον και το ασφαλίζουμε με μία οδοντογλυφίδα. |
3 | Σε ένα σχαροτήγανο τοποθετούμε τα φιλέτα της γαλοπούλας και ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κρέας και από τις δύο πλευρές. |
4 | Εντωμεταξύ, σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τα δαμάσκηνα, τη μαρμελάδα, το μηλόξυδο και αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. |
5 | Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, χωρίς καπάκι, για 4-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα. Σερβίρουμε τα φιλέτα γαλοπούλας με τα δαμάσκηνα. |