Φιλέτα γαλοπούλας τυλιγμένα με μπέικον και δαμάσκηνα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 κ.γ. κόλιανδρο

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. πιπέρι μαύρο

1/2 κ.γ. αλάτι

3 φιλέτα στήθος  γαλοπούλας (περίπου 1 κιλό συνολικά)

12 φέτες μπέικον, μαγειρεμένο

3 μέτρια δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε φέτες

¼ φλ. μαρμελάδα δαμάσκηνο

1 κ.σ. μηλόξυδο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τον κόλιανδρο, το κύμινο, το πιπέρι και το αλάτι και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το μείγμα τα φιλέτα της γαλοπούλας και από τις δύο πλευρές.
2 Κόβουμε κάθε στήθος σε τέσσερα κομμάτια, για να πάρουμε 12 συνολικά κομμάτια. Τυλίγουμε κάθε κομμάτι με μία φέτα μπέικον και το ασφαλίζουμε με μία οδοντογλυφίδα.
3 Σε ένα σχαροτήγανο τοποθετούμε τα φιλέτα της γαλοπούλας και ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κρέας και από τις δύο πλευρές.
4 Εντωμεταξύ, σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τα δαμάσκηνα, τη μαρμελάδα, το μηλόξυδο και αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.
5 Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, χωρίς καπάκι, για 4-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα. Σερβίρουμε τα φιλέτα γαλοπούλας με τα δαμάσκηνα.
Δημήτρης Σκαρμούτσος