Φιλέτα πάπιας με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα μαρμελάδας Kράνμπερυ και Mύρτιλα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2-4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

Για την πάπια:

25 γρ. βούτυρο

2 φιλέτα στήθος πάπιας

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

 

Για τη σάλτσα:

25 γρ. βούτυρο

50 γρ. μαρμελάδα Κράνμπερυ και Μύρτιλα

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

½ φλ. κρασί κόκκινο, ξηρό

¼ κ.γ. κόλιανδρο, σε σκόνη

 

Για τον πουρέ σελινόριζας:

2 φλ. γάλα

2 φλ. νερό

1 κ.γ. αλάτι

1 μεγάλη σελινόριζα, κομμένη σε μικρά κομμάτια

1 πατάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. βούτυρο, τεμαχισμένο

 

Για τη γαρνιτούρα:

1 κ.γ. ροζ πιπέρι, σε κόκκους

½ φλ. φρέσκα κράνμπερυ

2-3 κλωνάρια δεντρολίβανου

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τα φιλέτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
Χαράζουμε την πάπια από την πλευρά του δέρματος, αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές, βάζουμε στο τηγάνι τα φιλέτα με την πέτσα προς τα κάτω και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Μεταφέρουμε τα φιλέτα στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Λίγο πριν σερβίρουμε, κόβουμε την πάπια σε λεπτές φέτες.
Για τη σάλτσα: Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 25 γρ. βούτυρο. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα Κράνμπερυ και Μύρτιλα, τη σάλτσα σόγιας, το κρασί καιτον κόλιανδρο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.
Για τον πουρέ σελινόριζας: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το νερό να βράσουν. Ρίχνουμε το αλάτι, τα κομμάτια σελινόριζας, την πατάτα, το κρεμμύδι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας, μέχρι να πάρουμε έναν πουρέ λείο και βελούδινο. Προσθέτουμε αμέσως το βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά.
Για τη σύνθεση: Μοιράζουμε τις φέτες πάπιας σε πιάτα συνοδεία πουρέ σελινόριζας. Περιχύνουμε το κρέας και τον πουρέ με τη σάλτσα μαρμελάδας Κράνμπερυ και Μύρτιλα, πασπαλίζουμε με ροζ πιπέρι, γαρνίρουμε με φρέσκα κράνμπερυ και δεντρολίβανο και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος