Φιλέτα σολομού με σάλτσα σκόρδου και σπανάκι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

2 κ.γ. ελαιόλαδο

4 φιλέτα σολομού, χωρίς δέρμα

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

2 κ.σ. βούτυρο

6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, τεμαχισμένο

1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί

150 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες  (προαιρετικά)

1 ¾ φλ. κρέμα γάλακτος, ελαφριά

3 φλ. baby σπανάκι, φύλλα

½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
2 Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού και από τις δύο πλευρές και τα βάζουμε στο ζεστό τηγάνι. Μαγειρεύουμε το σολομό για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
3 Αφαιρούμε το ψάρι από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τους χυμούς του σολομού που έχουν απομείνει σε αυτό.
4 Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τηγανίζουμε.
5 Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να μειωθεί ελαφρά. Βάζουμε στο τηγάνι τις λιαστές ντομάτες και τις μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά να απελευθερώσουν τις γεύσεις τους.
6 Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε, αν χρειάζεται.
7 Ρίχνουμε στη σάλτσα τα φύλλα σπανάκι και μόλις μαραθούν προσθέτουμε την παρμεζάνα. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει το τυρί.
8 Επιστρέφουμε το σολομό στο τηγάνι, με ένα κουτάλι περιχύνουμε τα φιλέτα ψαριού με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος