Φιλέτα σολομού πανέ με καρύδια πεκάν

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1/4 φλ βούτυρο, λιωμένο

3 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν

1 1/2 κ.σ. μέλι

1/4 φλ ψίχουλα ψωμιού

1/4 φλ καρύδια πεκάν, ψιλοκομμένα

4 κ.γ. μαϊντανός, κομμένος

4 φιλέτα σολομού

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

1 λεμόνι, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Αφήνουμε στην άκρη.
2 Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα ψίχουλα, τα καρύδια πεκάν, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
3 Απλώνουμε σε κάθε φιλέτο σολομού λίγο μείγμα μέλι-μουστάρδα και πασπαλίζουμε από πάνω με το μείγμα ψίχουλων.
4 Ψήνουμε για 12-15 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να μαλακώσει το ψάρι και να χωρίζει εύκολα το σώμα του. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτα λεμονιού.
Δημήτρης Σκαρμούτσος