Φιλέτα στήθους κοτόπουλου με σάλτσα καυτερού μελιού

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

8 φιλέτα στήθους κοτόπουλου, καθαρισμένα χωρίς κόκαλα/δέρμα

¼ κούπας παρθένο ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

½ κούπα μέλι

2 κ.γ. σάλτσα καυτής πιπεριάς

½ κ.σ. καρύκευμα chili

1 κ.γ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

Αλάτι

1 ανανά, καθαρισμένο, χωρίς κουκούτσι κομμένο σε 8 χοντρές ροδέλες

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την 1 κ.σ. λάδι σε μεσαία φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρυσό χρώμα, για περίπου 6-8 λεπτά.
2 Προσθέτουμε το μέλι, την σάλτσα καυτερής πιπεριάς και το καρύκευμα chili και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει για 1 λεπτό. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε ανακατεύοντας τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε το μίγμα στην άκρη.
3 Προθερμαίνουμε μια γκριλιέρα σε μεσαία-υψηλή φωτιά. Τρίβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο με τις υπολειπόμενές 3 κ.σ. λάδι και μαρινάρουμε με αλάτι.
4 Ψήνουμε τα κοτόπουλα για περίπου 7 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τα φιλέτα και ψήνουμε για ακόμα 2 λεπτά έτσι ώστε να έχουν ψηθεί πολύ καλά.
5 Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε μια πιατέλα και με ένα πινέλο μαγειρικής απλώνουμε το μίγμα μελιού πάνω στα φιλέτα. Τα καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά.
6 Εν τω μεταξύ ψήνουμε τις ροδέλες ανανά για 4 λεπτά, τις αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Σερβίρουμε τις ροδέλες μαζί με τα φιλέτα κοτόπουλου.
Δημήτρης Σκαρμούτσος