01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την 1 κ.σ. λάδι σε μεσαία φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρυσό χρώμα, για περίπου 6-8 λεπτά. |
2 | Προσθέτουμε το μέλι, την σάλτσα καυτερής πιπεριάς και το καρύκευμα chili και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει για 1 λεπτό. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε ανακατεύοντας τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε το μίγμα στην άκρη. |
3 | Προθερμαίνουμε μια γκριλιέρα σε μεσαία-υψηλή φωτιά. Τρίβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο με τις υπολειπόμενές 3 κ.σ. λάδι και μαρινάρουμε με αλάτι. |
4 | Ψήνουμε τα κοτόπουλα για περίπου 7 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τα φιλέτα και ψήνουμε για ακόμα 2 λεπτά έτσι ώστε να έχουν ψηθεί πολύ καλά. |
5 | Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε μια πιατέλα και με ένα πινέλο μαγειρικής απλώνουμε το μίγμα μελιού πάνω στα φιλέτα. Τα καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά. |
6 | Εν τω μεταξύ ψήνουμε τις ροδέλες ανανά για 4 λεπτά, τις αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Σερβίρουμε τις ροδέλες μαζί με τα φιλέτα κοτόπουλου. |