Φιλέτο γλώσσας στο φούρνο με σπανάκι και μυρωδικά

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

½ φλ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

½ πράσο, ψιλοκομμένο

400 γρ. φύλλα σπανάκι

½ ματσάκι, άνηθο

1 κύβο ζωμό κότας

½ φλ. νερό

1 κ.σ. μουστάρδα

½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό

2 φιλέτα γλώσσας, πλυμένα και στραγγισμένα

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

1 λεμόνι, χυμός +  ½ λεμόνι σε φέτες

1 κ.γ.αλάτι χοντρό

3-4 κλωναράκια δεντρολίβανο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
2 Προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο, τον κύβο κοτόπουλου, το νερό, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθεί ο κύβος.
3 Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
4 Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 180°C. Λαδώνουμε δύο ατομικά ταψάκια πυρέξ και μοιράζουμε το μίγμα με το σπανάκι.
5 Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα ψαριού και τα τοποθετούμε επάνω στο μίγμα σπανάκι. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε το φαγητό με 1 κ.γ. χοντρό αλάτι και βάζουμε στο φούρνο.
6 Ψήνουμε για 15 λεπτά, βγάζουμε αμέσως από τον φούρνο, γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και φρέσκο δεντρολίβανο και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος