Φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο με λαχανικά και σάλτσα μουστάρδας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

½ κουνουπίδι

¼ φλ. ξύδι

3 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα

1 φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

μία πρέζα αλάτι

πιπέρι, κατά βούληση

1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

200 γρ. φασολάκια στρόγγυλα

3-4 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό

 

Για τη σάλτσα μουστάρδας:

2 κ.σ. μουστάρδα απαλή, 17 Delicatessen

1 φλ. ζωμός κοτόπουλου

½ κ.γ. κόλιανδρο, αποξηραμένο

½ κ.γ. ρίγανη

2-3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Καθαρίζουμε το κουνουπίδι, το κόβουμε σε μπουκετάκια και το αφήνουμε να σταθεί σε λεκάνη με νερό και ξύδι για 10 λεπτά.
2 Ξεπλένουμε το κουνουπίδι, στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
3 Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
4 Ρίχνουμε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
5 Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
6 Ρίχνουμε τα φασολάκια και τα καρότα, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
7 Προσθέτουμε το κουνουπίδι, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
8 Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα με λιγότερο αλάτι, το ζωμό κότας, τον κόλιανδρο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
9 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
10 Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
11 Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα μουστάρδας και ανακατεύουμε.
12 Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί για 30 λεπτά.
13 Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδοψηθεί το φαγητό. Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος, μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο νερό.
14 Αφαιρούμε το φαγητό από το φούρνο, γαρνίρουμε με φρέσκο δεντρολίβανο και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος