01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τις πατάτες: | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τη σκόνη σκόρδου, το κόκκινο πιπέρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. |
Σε ένα ταψί ρίχνουμε τις πατάτες, τις περιχύνουμε με το μείγμα και ανακατεύουμε με τα χέρια, φροντίζοντας να πάει παντού. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά. | |
Για τη σάλτσα πάπρικας: | Εντωμεταξύ σε ένα μικρό ταψί βάζουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, την ντομάτα και το σκόρδο, ρίχνουμε το μπούκοβο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. |
Τοποθετούμε και αυτό το ταψί στον φούρνο μαζί με τις πατάτες και ψήνουμε για 10 λεπτά. | |
Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και όπως είναι ζεστά τα λαχανικά, τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα μούλτι. | |
Χτυπάμε προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, μέχρι να πάρουμε μια παχύρευστη αλοιφή, με βελούδινη υφή. | |
Δοκιμάζουμε, και αν χρειαστεί, αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη. | |
Για τα λαβράκια: | Φιλετάρουμε τα λαβράκια και τα αλατοπιπερώνουμε. |
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε υψηλή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, μέχρι να κάψει καλά. Ρίχνουμε τα λαβράκια και τηγανίζουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. | |
Αφαιρούμε τα ψάρια από το τηγάνι, τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε για 1 λεπτό. Σερβίρουμε τα λαβράκια με τις πατάτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα πάπρικας. | |
Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και γαρνίρουμε με μικρά φύλλα παντζαριού για γαρνιτούρα. |