01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. λεμόνι και 1 κ.σ. ρίγανη. Περνάμε τα φιλέτα από το μίγμα. Αλατίζουμε τα φιλέτα μας. |
2 | Στρώνουμε λαδόκολα σε κάθε επίπεδο του μπαμπού ατμομάγειρα στις οποίες κάνουμε τρύπες. Τοποθετούμε στο κάτω επίπεδο τα φιλέτα. |
3 | Προσθέτουμε τα λαχανικά μας που έχουμε ήδη κόψει σε ένα μεγάλο σκεύος. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα λαχανικά μας στο πάνω επίπεδο του ατμομάγειρα. |
4 | Σε μια κατσαρόλα βράζουμε περίπου 500 ml νερό. Τοποθετούμε τον ατμομάγειρα πάνω στη κατσαρόλα και αφήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά. |
Για τη σως λεμονιού: | Αναμειγνύουμε δυνατά με σύρμα την μουστάρδα με το ελαιόλαδο, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι, προσθέτουμε το ξύδι και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε μέχρι να γίνει πηχτή η σως μας. |
Αν χρησιμοποιούμε μίξερ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει πηχτή η βινεγκρέτ λεμονιού. | |
Σερβίρουμε το ψάρι και τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σως λεμονιού. |