Φιλέτο λευκού ψαριού με λαχανικά και σως λεμονιού

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

4 φιλέτα λευκού ψαριού

5 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. λεμόνι

1 κ.σ. ρίγανη

10 ντοματίνια

3 κολοκύθια, κομμένα σε ροδέλες

2 κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα

10 σπαράγγια

 

Για τη σως λεμονιού:

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι

1 λεμόνι (ο χυμός του)

1 κ.γ. μουστάρδα

½ κ.γ. μέλι

αλάτι

πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα:

15 ελιές, κομμένες σε ροδέλες

2 χούφτες φύλλα βασιλικού

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. λεμόνι και 1 κ.σ. ρίγανη. Περνάμε τα φιλέτα από το μίγμα. Αλατίζουμε τα φιλέτα μας.
2 Στρώνουμε λαδόκολα σε κάθε επίπεδο του μπαμπού ατμομάγειρα στις οποίες κάνουμε τρύπες. Τοποθετούμε στο κάτω επίπεδο τα φιλέτα.
3 Προσθέτουμε τα λαχανικά μας που έχουμε ήδη κόψει σε ένα μεγάλο σκεύος. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα λαχανικά μας στο πάνω επίπεδο του ατμομάγειρα.
4 Σε μια κατσαρόλα βράζουμε περίπου 500 ml νερό. Τοποθετούμε τον ατμομάγειρα πάνω στη κατσαρόλα και αφήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά.
Για τη σως λεμονιού: Αναμειγνύουμε δυνατά με σύρμα την μουστάρδα με το ελαιόλαδο, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι, προσθέτουμε το ξύδι και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε μέχρι να γίνει πηχτή η σως μας.
Αν χρησιμοποιούμε μίξερ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει πηχτή η βινεγκρέτ λεμονιού.
Σερβίρουμε το ψάρι και τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σως λεμονιού.
Δημήτρης Σκαρμούτσος