Φιλέτο τσιπούρας με σάλτσα σόγιας και τζίντζερ

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

100΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

2 τσιπούρες, καθαρισμένες

½ φλ. νερό

1 κ. σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο

αλάτι κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

1 φλ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

½ φλ. λευκό κρασί

φέτες λεμονιού, για γαρνιτούρα

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Βήματα

Φιλετάρουμε τις τσιπούρες.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε ½ φλ. νερό, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Βάζουμε τα φιλέτα τσιπούρας μαζί με το μείγμα της σόγιας σε μία πλαστική σακούλα για τρόφιμα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5-7 περίπου λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Σε ένα μικρό ταψί ρίχνουμε το μείγμα του τηγανιού και από επάνω τοποθετούμε τα φιλέτα τσιπούρας.

Περιχύνουμε τα ψάρια με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε το ταψί στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε τα φιλέτα τσιπούρας συνοδεία σαλάτας της αρεσκείας μας.

 

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος