01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
2 | Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε, μέχρι να γίνει διαφανές. |
3 | Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπρόκολο και σοτάρουμε για 3 λεπτά, μέχρι το μπρόκολο να αρχίσει να μαλακώνει, αλλά να διατηρεί το χρώμα του. |
4 | Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Αποσύρουμε τα λαχανικά από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε το αβγό και τη φέτα και ανακατεύουμε. |
5 | Ξεδιπλώνουμε τα 8 παραδοσιακά φύλλα και κόβουμε σε 3 κομμάτια κατά μήκος, όλα τα φύλλα ταυτόχρονα. Παίρνουμε 2 φύλλα (το ένα πάνω στο άλλο) και σκεπάζουμε τα υπόλοιπα, ώστε να μην ξεραθούν. |
6 | Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε ελαφρά με το λιωμένο βούτυρο. Διπλώνουμε στη μέση τα παραδοσιακά φύλλα, ώστε να είναι μισό μήκος και ξαναβουτυρώνουμε. |
7 | Βάζουμε 2 κ.σ. από το μίγμα στο τέλος κάθε λωρίδας, διπλώνουμε ρολάροντας από τη μία γωνία μέχρι την άλλη, δημιουργώντας μία φλογέρα. Βάζουμε στο ταψί, αφήνοντας λίγη απόσταση. |
8 | Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα φύλλα για να πάρουμε 12 φλογέρες. |
9 | Απλώνουμε βούτυρο πάνω στις φλογέρες, γαρνίρουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. |