Φλογέρες με μπρόκολο και φέτα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κρεμμύδι, σε κύβους

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

1 κεφάλι μπρόκολο, λεπτοκομμένο

μια πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο

αλάτι

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1/2 κ.γ. φρέσκος χυμός λεμονιού

3/4 φλ. τυρί φέτα

1 αβγό, χτυπημένο

8 φύλλα παραδοσιακά (1 πακέτο)

4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

2 κ.γ. σουσάμι, για γαρνίρισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε, μέχρι να γίνει διαφανές.
3 Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπρόκολο και σοτάρουμε για 3 λεπτά, μέχρι το μπρόκολο να αρχίσει να μαλακώνει, αλλά να διατηρεί το χρώμα του.
4 Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Αποσύρουμε τα λαχανικά από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε το αβγό και τη φέτα και ανακατεύουμε.
5 Ξεδιπλώνουμε τα 8 παραδοσιακά φύλλα και κόβουμε σε 3 κομμάτια κατά μήκος, όλα τα φύλλα ταυτόχρονα. Παίρνουμε 2 φύλλα (το ένα πάνω στο άλλο) και σκεπάζουμε τα υπόλοιπα, ώστε να μην ξεραθούν.
6 Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε ελαφρά με το λιωμένο βούτυρο. Διπλώνουμε στη μέση τα παραδοσιακά φύλλα, ώστε να είναι μισό μήκος και ξαναβουτυρώνουμε.
7 Βάζουμε 2 κ.σ. από το μίγμα στο τέλος κάθε λωρίδας, διπλώνουμε ρολάροντας από τη μία γωνία μέχρι την άλλη, δημιουργώντας μία φλογέρα. Βάζουμε στο ταψί, αφήνοντας λίγη απόσταση.
8 Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα φύλλα για να πάρουμε 12 φλογέρες.
9 Απλώνουμε βούτυρο πάνω στις φλογέρες, γαρνίρουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Δημήτρης Σκαρμούτσος