Φλογέρες με ρικότα και σπανάκι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

20

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μάτσο φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

200 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο, σουρωμένο και λεπτοκομμένο

200 γρ. φέτα, σουρωμένη

250 γρ. ρικότα

1 κ.σ. άνηθος, κομμένος

2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα

9 φύλλα παραδοσιακά (1 πακέτο)

175 γρ. βούτυρο, λιωμένο για άλειμμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά.
2 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να μαλακώσει, για 1-2 λεπτά.
3 Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
4 Στεγνώνουμε τη φέτα με χαρτί κουζίνας και την κάνουμε θρύψαλα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη ρικότα, τον άνηθο και το πιπέρι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, εφόσον επιθυμούμε.
5 Βάζουμε τα αβγά και το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά. Ξεδιπλώνουμε τα παραδοσιακά φύλλα και κόβουμε σε 3 κομμάτια κατά μήκος, όλα τα φύλλα ταυτόχρονα.
6 Παίρνουμε 3 φύλλα και σκεπάζουμε τα υπόλοιπα, ώστε να μην ξεραθούν. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε ελαφρά με το λιωμένο βούτυρο.
7 Διπλώνουμε στη μέση τα παραδοσιακά φύλλα, ώστε να είναι μισό μήκος και ξαναβουτυρώνουμε.
8 Βάζουμε 1 κ.γ. από το μίγμα στο τέλος κάθε λωρίδας, διπλώνουμε ρολάροντας από τη μία γωνία μέχρι την άλλη, δημιουργώντας μία φλογέρα. Βάζουμε στο ταψί, αφήνοντας λίγη απόσταση. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα φύλλα.
9 Απλώνουμε βούτυρο πάνω στις φλογέρες και ψήνουμε για 15-18 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Δημήτρης Σκαρμούτσος