Focaccia με δενδρολίβανο και γιαούρτι

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

10

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

20 γρ. μαγιά φρέσκια

15 γρ. αλάτι

2 κουταλιές γιαούρτι 2 %

330 γρ. νερό χλιαρό

20 γρ. ζάχαρη

110 γρ. ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

λίγο αλάτι χοντρό

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Διαλύουμε τη μαγιά και το αλάτι στο χλιαρό νερό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μίγμα σε μεγάλο μπολ μαζί με το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το δεντρολίβανο και το γιαούρτι και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη.
2 Τυλίγουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 20 λεπτά. Ζυμώνουμε πάλι και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλίτσες.
3 Λαδώνουμε 10 ατομικά φορμάκια και απλώνουμε με τα δάχτυλα τη ζύμη σε κάθε φορμάκι. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο.
4 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά. Μόλις ξεφουρνίσουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.
Δημήτρης Σκαρμούτσος