Φωλιές με σπανάκι και φέτα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

30

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 φλ φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

2 ντομάτες (περίπου 1 φλ), ψιλοκομμένες

450 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο, καλά στραγγισμένο

1 κ.σ. φρέσκος άνηθος, τεμαχισμένος

2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός,τεμαχισμένος

1/2 φλ. φέτα, θρυμματισμένη

2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη

χοντρό αλάτι

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

30 ατομικές φωλιές φύλλου κρούστας

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
2 Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σπανάκι, τον άνηθο, το μαϊντανό και μια πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά.
3 Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και συνεχίζουμε για 1 λεπτό.
4 Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα και την παρμεζάνα και αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
5 Γεμίζουμε τις φωλιές φύλλου κρούστας με το μείγμα, τις βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
6 Γεμίζουμε τις φωλιές φύλλου κρούστας με το μείγμα, τις βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Δημήτρης Σκαρμούτσος