02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. |
2 | Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ρίγανη, καλύπτουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. |
3 | Σβήνουμε τη φωτιά, βάζουμε το μισό μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. |
4 | Επιστρέφουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, την κρέμα βαλσάμικου και ανακατεύουμε. |
5 | Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, την πάστα τσίλι, τη ζάχαρη, τα φύλλα θυμάρι, το ζωμό μοσχάρι, λίγο αλατοπίπερο και σιγομαγειρεύουμε. |
6 | Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μπέικον στο 1/2 κρύο μείγμα κρεμμυδιού μαζί με τον κιμά, την ψίχα ψωμιού, 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, το αυγό, 1/2 κ.γ. αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι. |
7 | Ανακατεύουμε απαλά τα υλικά με τα χέρια, μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές και φτιάχνουμε κεφτεδάκια. |
8 | Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δύο δόσεις, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. |
9 | Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα που μαγειρεύεται , ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν χωρίς καπάκι για 20 λεπτά, μέχρι να μειωθεί και να δέσει η σάλτσα. |
10 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240°C. |
11 | Βάζουμε τους κεφτέδες με τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. |
12 | Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με επιπλέον φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε. |