Φρυγανισμένο ψωμί με άλειμμα αβοκάντο και αβγά ποσέ

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

15΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

2 αυγά

2 κ.σ. λευκό ξύδι

2 μεγάλες φέτες ψωμί ολικής

1 ώριμο αβοκάντο

1/2 μικρό μοσχολέμονο, χυμός

3 σταγόνες καυτερή σάλτσα τσίλι

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για γαρνιτούρα

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τα αβγά ποσέ: Στη φόρμα για αυγά ποσέ γεμίζουμε κάθε θήκη με 1/3 νερό και ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 4 λεπτά. Αφαιρούμε τη θήκη από το φούρνο μικροκυμάτων
Σπάμε τα αυγά και σε κάθε θήκη προσθέτουμε από ένα. Περιμένουμε μέχρι να ασπρίσει και να δέσει ο κρόκος των αυγών.
Αφαιρούμε τα αυγά με προσοχή από το νερό χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα.
Για το ψωμί με άλειμμα αβοκάντο: Ψήνουμε τις φέτες ψωμιού στη φρυγανιέρα ή στη τοστιέρα, ώστε να φρυγανιστούν ελαφρά.
Αφαιρούμε το ψωμί από τη φρυγανιέρα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, όσο ετοιμάζουμε το άλειμμα αβοκάντο.
Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε τη σάρκα του και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Λιώνουμε καλά το αβοκάντο με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το χυμό μοσχολέμονου, τη σάλτσα τσίλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Απλώνουμε πάνω στις φέτες φρυγανισμένου ψωμιού το άλειμμα αβοκάντο, βάζουμε από ένα αβγό ποσέ, πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος