Φρυγανισμένο ψωμί με αυγό και προσούτο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 φρατζολάκι ψωμί, χωριάτικο

150 γρ. βούτυρο

1 κ.σ. σκόρδο, σε σκόνη

12 αυγά

12 φέτες προσούτο

200 γρ. τυρί κρέμα

φύλλα ρόκας, πλυμμένα

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Κόβουμε το φρατζολάκι του ψωμιού σε 12 φέτες και το αφήνουμε στην άκρη.
2 Τηγανίζουμε τα αυγά μας με λίγο ελαιόλαδο μέχρι ο κρόκος μας να είναι καλοψημένος. Αφήνουμε στην άκρη.
3 Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο και τον άνηθο. Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.
4 Με ένα πινελάκι απλώνουμε το βούτυρο και στις 2 πλευρές κάθε φέτας ψωμιού και τοποθετούμε τις φέτες στη φρυγανιέρα Philips HD2640/10 Eco Conscious.
5 Μόλις τα ψωμάκια μας είναι έτοιμα απλώνουμε πάνω σε κάθε ένα 2 κ.γ. τυρί κρέμα, λίγα φύλλα ρόκας, 1 φέτα προσούτο και 1 αυγό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
6 Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε η φρυγανιέρα Philips HD2640/10 της σειράς Eco Conscious.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος